Bir yılda 230 kilodan 122 kiloya düştü

1 yılda 230 kilodan 122 kiloya düştü

1 yılda 230 kilodan 122 kiloya düştü

Mersin’in ilçelerinden olan Akdeniz’de bir vatandaş, tüp mide ameliyatının ardından spor ve diyet yaparak 1 yılda 108 kilo verdi.

Tır şoförlüğü yapan 230 kilo ağırlığındaki 36 yaşındaki Cem Örtülü, spor ve diyet yaparak kilo veremeyince Tarsus’ta bulunan bir özel hastanede tüp mide ameliyatı oldu.

Taburcu edildikten sonra yediklerine ve içtiklerine dikkat eden Örtülü, her gün düzenli yürüyüş yapmaya başladı.

Örtülü, bir yılda 230 kilodan 122 kiloya düşerken sağlıklı hayatı da kendine ilke edindi.

“BİR GÜNDE KARAR, BiR YILDA 108 KİLO VERDİM”

Örtülü, kilolarından rahatsızlık duyunca ameliyata 1 günde karar verdiğini söyledi. Ameliyatın ardından hayat tarzını da değiştiren Örtülü, başarılı sonucun sebebinin bu olduğunu belirtti.

Daha önce yürümekte zorluk, nefes darlığı ve uygusuzluk gibi problemlerle karşılaştığını belirten Örtülü, insanların da görünüşüne bakmasındna rahatsızlık duyduğunu dile getirdi.

Artık çevresindeki insanların kendisine bakışının değiştiğini vurgulayan Örtülü, hedefinin 100 kiloya düşmek olduğunu ve 22 kilo daha vermek istediğini açıkladı.

“HAYATIM DEĞİŞTİ”

Herhangi bir sağlık sorununun kalmadığını, yürümek yada uyumak ile ilgili sorun yaşamadığını aktarırken hayatının değiştiğini ifade etti.

Kilo verme konusunda hayat tarzına dikkat edilmesinin gerekliliğinin altını çizen Örtülü, yeme içmeye de dikkat edilmesi gerektiğini ve ek olarak sporun ihmal edilmemesi gerektiğini belirtti.

3 BEYAZDAN UZAK DURUYOR

Örtülü’nün annesi Gönül Örtülü de, oğlunun fazla kilolarından kurtulmasına sevindiğini ve sağlığına kavuştuğunu görmekten mutlu olduğunu söyledi.

Anne Örtülü, oğlunun 1 yıldır 3 beyazdan (ekmek, şeker ve tuz) uzak durduğunu belirtti.

Exit mobile version