Cildimiz için neler yapmalıyız

Cildimiz için neler yapmalıyız

SİVİLCE SIKMAK 

Sivilce sıkmak uzun vadede daha büyük sorunlara ve izlere sebep olabilir. Sivilceyi sıktığınızda, gözeneği tıkayan irin dışarı çıkar fakat büyük kısmı içeride, cildin altındadır. 

HAVUZ SUYU 

Sıcaklar iyice kendini gösterdi. İlk akla gelen serinlemek için havuzdur. Ama havuzdaki suda yüksek miktarda klor vardır. Klorlu su cilt için zararlıdır. Klor cildin doğal yapısına zarar verir. Ayrıca güneş kremi ve nemlendiricilerin cilde sürülmesiyle etkileşime geçerek cildi olumsuz etkiler. Bu sebeple havuz yerine denizi tercih edin.

TUZLU YİYECEKLER 

Yiyecekleri tuzlu tüketmek, cildinizin susuz bırakır. Aşırı sodyum cildinizdeki nemi emerek, cildinizin kurumasına neden olur. Bu sebeple tuzlu yiyecekleri ve atıştırmalıkları tüketirken aşırıya kaçmamaya özen gösterin.

DÜZENSİZ UYKU 

Sıcak yaz geceleri uyku sorunu yaşamanız cildinizi olumsuz etkiler. Düzensiz uyku cildinizin yıpranmış görünmesine sebep olur. Uyku düzeninize dikkat edin.

TEMİZLENMEYEN GÜNEŞ GÖZLÜĞÜ 

Güneş gözlüğü göz etrafındaki deriyi ve gözü korur. Yazın mutlaka kullanılmalıdır. Gözlüklerin hem UVB hem de UVA ışınlara karşı koruyucu olmalıdır. Ama uzun süre güneş gözlüğü kullanıyorsanız göz çevresinde ve burun kenarlarında hasar meydana gelir. Düzenli temizliği yapılmayan gözlükleri göz ve burun çevresinde bakteri oluşumuna neden olur. 

ASİTLİ İÇECEK TÜKETİMİ

Asitli içecekler vücutta birikim yapar bu da yaşlanmayı hızlandırır. Asitli içecekler yerine bol bol su tüketmek sağlığınız ve cildiniz için daha iyi bir seçenek.

Exit mobile version