Öykü Arin için nakil süreci yeniden başladı

öykü arin nakil

öykü arin nakil

Ender görülen lösemi türü Juvenil Miyelomonositikile mücadele eden 4 yaşındaki Öykü Arin için ilik nakli arayışı sürüyor. Annesi Eylem Şen’den nakledilen yarı uyumlu iliğin tutmadığı söylendi.

Yapılan açıklamada Öykü için nakil sürecinin tekrar başladığı ve baba Çağdaş Yazıcı’dan da %50 uyumlu ilik nakledileceği aktarıldı.

İzmir’de yaşayan Eylem Şen ve Çağdaş Yazıcı çiftinin kızları Öykü için “Öykü Arin’e umut ol” kampanyası başlatılmıştı. Kampanya kapsamında hem Türkiye’den hem yurt dışından binlerce insan kan bağışında bulundu ancak %100 uyumlu donör bulunamadı.

ANNEDEN NAKİL YAPILDI

Doktorlar da minik Öykü’nün iç organlarının zarar görmesini engellemek için anneden yarı uyumlu ilik kararı aldı.

18 Nisan’da anneden nakil işlemi gerçekleştirildi ve uyum sürecinin takibi için anne ve kız 28 gün steril odada tutuldu.

40 gün sonra yapılan testlerde ise iliğin minik Öykü’ye uygun olmadığı anlaşıldı ve bunun üzerine yeniden nakil süreci başlatıldı.

BABADAN İLİK NAKLİ YAPILACAK

Bu süreçte %100 uyumlu ilik bulunmazsa bu sefer de baba Çağdaş Yazıcı’dan %50 uyumlu ilik nakli yapılacak.

‘Öykü Arine Umut Ol’ isimli Instagram hesabından yapılan açıklamada “Geldiğimiz süreç itibarıyla, toplanan kök hücre numunelerinin incelenen kısmı içerisinde canımız Öykü’müze uygun kök hücre çıkmadı ve anneden yarı uyumlu nakil de maalesef başarılı olamadı. Bu yüzden doktorlarımızın kararı ile Öykü Arin’e babası Çağdaş Yazıcı’dan çok kısa zamanda yarı uyumlu nakil şansını deneyeceğiz. Eğer babadan yarı uyumlu nakil de başarılı olmazsa tek umudumuz yabancı bir donör ile eşleşme olacak. Sağlık Bakanlığının elinde yüz bine yakın çalışılmamış numune var ve Öykü Arin’in umudu onlardan biri olabilir. Bu nedenle söz konusu numunelerin ivedilikle incelenmesi için tüm yolların açılması gerekiyor” denildi.

Exit mobile version