Yaza özel cilt önerileri ve sihirli maske tarifi

yaza özel cilt maskesi

Dr.Fevzi Özgönül saat 10.00 – 16.00 arası güneş altında bulunulmamasını önerdi. Özgönül, “Bu saat dilimi güneş ışınının en zararlı olduğu zaman. Yazın güneş altında parfüm kullanmaktan kaçının. Parfüm güneş ışığıyla etkileşime geçerek ciltte leke oluşmasına sebep olur. Güneş altında uzun yürüyüşe çıkmamaya özen gösterin. Mümkünse şemsiye kullanın. Eğer güneşe maruz kalacaksanız 50 faktör üzeri bir güneş koruyucu tercih edin. Tatile çıkmadan 5 gün önce A vitamini içeren cilt bakım kremlerini kullanmayı bırakın. A vitamini içeren kremler güneşle etkileşerek lekelenmelere sebep olur. Vücudunuzun su kaybetmemesi için limon, karpuz, portakal, kalın yapraklı yeşillikler, çilek ve yoğurt tüketin” dedi. 

YAZA ÖZEL YÜZ MASKESİ

Tatildeyken özellikle gündüz makyaj yapılmamasının önemini vurgulayan Dr. Fevzi Özgönül, “Makyaj güneş ışınının cilde doğal olarak ulaşmaması sebebiyle lekelenme yapabilir. Hafif egzersiz veya yürüyüşle terlemeye çalışın. Ter cildin doğal koruyucu tabakasını oluşturur ve güneşin kötü etkilerinden korur. Özellikle Uzakdoğu’da kadınlar tarafından cilde parlaklık vermesi için zerdeçal cilt maskelerinde kullanılır. Kuvvetli bir antioksidan, ağrı kesici, antiseptik ve yara iyileştirici olarak da zerdeçal tozu kullanılır. Aynı zamanda yaşlılığın cilt üzerindeki etkisini yavaşlatır” dedi. 

Dr. Fevzi Özgönül, zerdeçal, yoğurt ve baldan oluşan maskenin mucizevi faydalarını şöyle sıraladı:

“Yazın cildin maruz kaldığı güneşin olumsuz etkilerini en aza indirir. Cildi nemlendirir. Ciltteki enfeksiyon ve akne oluşumunu engeller. Cildin kuru ve pullanmış görüntüsünü düzeltir. Nemlendirici ve antioksidan etkisiyle kırışıklıkları engeller.”

Zerdeçal maskesi kullanırken tek kullanımlık kağıt havlu tercih edin, çünkü kumaşta leke bırakır. Cildinizde bazen sarı bir leke oluşabilir ama birkaç saat içinde suyla kendiliğinden geçer.

ZERDEÇAL, BAL VE YOĞURT MASKESİ TARİFİ

1 çay kaşığı zerdeçal

1 çay kaşığı bal

2 çorba kaşığı yoğurt

Cildiniz yağlı ise 1-2 damla limon

Cildiniz çok kuru ise içerisine 1-2 tatlı kaşığı zeytinyağı veya bademyağı eklenebilir. 

Zerdeçal tozu ve bal (ayrıca gerekliyse 1-2 damla limon veya zeytinyağı, bademyağı) çukur bir kapta karıştırılır. 

Macun kıvamına gelince içerisine azar azar yoğurt eklenip tekrar karıştırılır.

İyice karıştırılan malzemeler, krem kıvamına gelince yüze sürülür.

20 dakika bekletildikten sonra bol suyla durulanır. 

Exit mobile version