Çeşme – Atina arası arabalı feribot seferi başladı

cesme-atina-feribot

Ege Deniz Yolları (Aegean Sea Way)’nın Atina’ya ilk seferi mehter töreni eşliğinde gerçekleşti. 

Arabalı feribotun kapasitesi 500 otomobil, 360 yolcu, 90 tır. Seyahat edecek yolcuların rahat edebilmesi için kafeler, restoranlar, 70 kamara, çocuk oyun odaları, sauna ve free shop mağazalarına kadar her türlü imkan var. Bilet fiyatları 55 euro’dan başlıyor. 

Çeşme’de gerçekleşen açılış törenine, Dışişleri Bakanlığı Denizcilik ve Havacılık Daire Başkanı Barış Kalkavan, Dışişleri Bakanlığı İzmir Şube Müdürü Serdar Özaydın, İMEAK İzmir Deniz Ticaret Odası Başkanı Yusuf Öztürk, Çeşme Ulusoy Liman Müdürü Celal Ulaş ve çok sayıda davetli katıldı. 

‘ÇOK ÖNEMLİ BİR HAT’

Ege Deniz Yolları Gemi İşletmeciliği’nin Yönetim Kurulu Başkanı Bülent İpek törenin ilk konuşmasını yaptı. İpek, “İlk kez Türkiye ile Yunanistan, deniz yolu köprüsüyle birbirine bağlanmış oluyor. Bu vesileyle de Çeşme Limanı artık, Avrupa Birliği’ne açılan bir kapı unvanı kazanmış oluyor. Türk vatandaşlarımız, bisikletleri, motosikletleri ya da otomobilleriyle kolayca, 7 saat gibi bir sürede Atina’ya ulaşarak, oradan da Avrupa’nın çeşitli şehirlerine gidebilecekler. Kısacası Avrupa artık çok yakın ve ulaşım çok kolay. Bu hat, özellikle Avrupa’da yaşayan gurbetçilerimiz için çok önemli bir hat. Lojistikçilerimiz için can suyu niteliğinde. Şüphesiz ki, turizm hareketi için de çok önemli” dedi. 

‘HEDEF İHRACATI ÜÇ KATINA ÇIKARMAK’

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) İcra Kurulu Başkanı Fatih Şener de yaptığı konuşmada, “Ülkemiz ihracatla kalkınan bir ülke. Dış ticaret bizim için çok önemli. Dışarıdan gelen para ile zenginlik artar. İddialı hedef; 2023 yılında ihracatı üç katına çıkarmak. Ama biliyoruz ki; Türkiye’nin dış kara kapıları, ihracatı taşımaktan uzak. Batı ülkelerine gitmek için Kapıkule sınır kapısında 2-3 gün bekliyoruz. Birçok kapıda bu sorun yaşanıyor. Bu hattın açılması, ihracat için önemli bir fırsat. Tırlar ne kadar kısa zamanda giderse, bizim için o kadar avantajlı” ifadelerini kullandı. 

‘TÜRKİYE İLE YUNANİSTAN BİRBİRİNE RAKİP OLMAMIŞTIR’

Dışişleri Bakanlığı Denizcilik ve Havacılık Daire Başkanı Barış Kalkavan ise, “Tarih boyunca medeniyet, denizle yayılmış. Bu hat, Yunanistan ile kültür köprüsünden daha fazla gidiş geliş sağlayacak. Sadece ticari malları değil, insanların geliş gidişini de arttıracak. Yunanistan’la ilişkilerimize baktığımızda, diplomatik ve siyasi sorunlarımız var ama genel olarak haritaya baktığımızda, hem coğrafi olarak, hem stratejik olarak, hem de ekonomik olarak, Türkiye ile Yunanistan hiçbir zaman birbirine rakip olmamıştır. Her zaman birbirinin tamamlayıcısı olmuştur. Onun için her türlü ekonomik aktivitenin gelişmesi için çaba sarf ediyoruz. Bunun en önemlisi de ulaştırma ve taşımacılık” şeklinde konuştu. 

Exit mobile version