Uçak biletinizi ayırtın, Adana bizi çağırıyor

adana

Adana Lezzet Festivali’nin üçüncüsü “Akdeniz Şöleni” konseptiyle 4-6 Ekim 2019 tarihleri arasında düzenleneceği açıklandı.

Ülkemizin her yerinde ayrı bir lezzet varsa da Adana’nın mutfağı ayrı çekici. Akdeniz’den etkilenen ama kebabı baş köşeye koyan Adana’ya bilet bakmaya başlayın. Ne kadar erken alırsanız o kadar iyi.

ADANA AKDENİZ ŞÖLENİNE EV SAHİBİ OLACAK

Üstelik bu yıl Akdeniz Şöleni konseptiyle gerçekleştirilecek olan festivalin bir fizyon mutfağı şenliğine dönüşmesi de mümkün. Zira festivale Lübnan, İtalya, KKTC, Fas, İspanya, Bosna Hersek, Yunanistan ve Arnavutluk gibi Akdeniz ülkelerinin de davet edileceği bildirildi.

UNESCO tarafından gastronomi kenti kabul edilen Gaziantep ve Hatay’ın yanında Mersin’in de davet edileceği belirtiliyor. Yani 3 gün sürecek olan festivalde 5 kilo almadan dönmek biraz zor görünüyor.

KONUK ÜLKE GÜNEY KORE

Festivalin konuk ülkesinin de Güney Kore olması bekleniyor. Festival böylece oldukça geniş bir kültür turuna da dönüşecek. Üçüncüsü bu yıl düzenlenecek festivalde Adana’nın geleneksel tatlarını tüm Türkiye ile birlikte dünya da tanıyacak. Kentin tanıtımı için de oldukça özel bir etkinlik olacak.

ADANA’YA GİDİNCE MUTLAKA GÖRMENİZ GEREKEN YERLER

Exit mobile version