Defne Joy Foster, 2011 senesinde Kerem Altan’ın Caddebostan’daki evinde ölü bulunmuş mahkeme ise Altan’ın herhangi bir kusurunun bulunmadığına hükmetmişti.
Anne Hatice Foster, kızının şüpheli ölümü üzerine Anayasa Mahkemesinin yolunu tutmuş “kızının şüpheli ölüm olayında ceza soruşturmasının etkili yürütülmemesi nedeniyle yaşam hakkının ihlal edildiği” gerekçesiyle bireysel başvuruda bulunmuştu. Anayasa Mahkemesi ise yapılan bu başvuruyu kabul edilemez buldu.
DEFNE JOY FOSTER’IN AİLESİNİN İTİRAZI
Foster ailesinin yaptığı itiraz Üsküdar 2. Ağır Ceza Mahkemesince de kabul edilmemişti. Aile bu sefer de kanun yararına bozma yoluna başvurmuş, dosyayı inceleyen Yargıtay 12. Ceza Dairesi de soruşturmada takipsizlik kararının hukuka aykırı olduğuna hükmetmişti.
DEFNE JOY FOSTER SORUŞTURMASI EKİK YÜRÜTÜLÜYOR
Yargıtay 12. Ceza Dairesi takipsizlik kararını bozarak Ahmet Altan’ın oğlu Kerem Altan hakkında delillerin toplanmasına ve incelenmesine karar verdi. Yargıtay kararında hayatını kaybeden genç oyuncunun ihmal sonucu öldüğü ve soruşturmanın eksik yürütüldüğü yer alıyordu.
KEREM ALTAN’A 3 SENE HAPİS İSTENDİ
Kadıköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, Yargıtay kararı doğrultusunda Altan hakkında “yardım veya bildirim zorunluluğunun gerçekleştirilmemesi sebebiyle kişinin ölmesi” suçundan 3 seneye kadar hapis istemiyle dava açıldı.
Tutuksuz yargılama sürecinde olan Kerem Altan’a “bildirim veya yardım zorunluluğunun yerine getirilmemesi” sebebiyle 2 ay 15 gün hapis cezası verildi.
HATİCE FOSTER’DAN BİREYSEL BAŞVURU
Karara yapılan itirazın reddedilmesi sonucu Hatice Foster, kızının şüpheli ölümü ile ilgili soruşturmanın daha etkili yürütülmesi için yaşam hakkını zarara uğrattığı gerekçesiyle Anayasa Mahkemesine bireysel başvuruda bulundu ancak Anayasa Mahkemesi, başvuruyu kabul edilemez buldu.