Kıraç İngilizce eğitime eleştiride bulundu

Kıraç yaptığı bir söyleşide uzun süre konuşulacak bir açıklamada bulundu. Vatansever olduğunu dile getiren ünlü şarkıcı, İngilizce eğitimin Türk yaşam şeklini olumsuz etkilediğini söyledi.

Dünya ve hayatla ilgili kaygıları olduğunu belirten ünlü şarkıcı, çocuklarının okulda İngilizce eğitim konusunda sıkıntı yaşadığını söyledi.

Dili öğrenmekte zorlandıklarından bahseden ünlü müzisyen, çok çalışkan olduklarını ama İngilizce dersinde mutsuz olduklarını kaydetti.

Bazı anne ve babaları eleştiren şarkıcı, İngilizce öğrenilmesini bir numaralı eğitim olarak gördüklerini söyledi.

kıraç

KIRAÇ KİMDİR?

Gerçek adı Ali Tufan Kıraç olan ünlü şarkıcı 1972 senesinde Kahramanmaraş’ta dünyaya geldi. 4. sınıftayken babasının tayini sebebiyle İstanbul’a yerleşen ünlü müzisyen İlk, orta ve lise eğitimini İstanbul Hasköy’de tamamladı.

Marmara Üniversitesi, Atatürk Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği bölümünü kazanan Kıraç, Ortaköy’de bir barda sahne almaya başladı. Arkadaşının aracılığı ile TMC film ile tanıştı ve ilk albümü Deli Düş piyasaya çıktı.

2000 senesinde Bir Garip Aşk Bestesi adıyla ikinci albümü çıktı ve Gidiyorum adlı parçasına ilk video klibini çekti. Kıraç, bu klipten sonra hatrı sayılır bir dinleyici kitlesine ulaştı.

Çeşitli diziler ve sinema filmlerinin müziklerini yapan ünlü müzisyen Fenerbahçe’nin 100. yılına özel de bir beste yaptı.

Exit mobile version