Mustafa Sandal kitap yazacağını duyurdu

Mustafa Sandal o bölümleri kaldıracak!

Mustafa Sandal meslek hayatının 25. yılına özel kitap yazacağını hayranlarıyla paylaştı.

MUSTAFA SANDAL KİMDİR?

11 Ocak 1970 senesinde İstanbul’da hayata merhaba diyen Mustafa Sandal, İlköğrenimini Tarabya’daki Özel Dost İlkokulu’nda okudu.

Sandal, ortaokul ve lise eğitimini İsviçre’nin Cenevre kentinde bulunan Léman Koleji’nde aldı. Üniversite eğitimi için ise ABD’deki New Hampshire Üniversitesi’ne gitti.

1996 senesinde Londra’ya yerleşen ünlü şarkıcı, Amerika’da yarım bıraktığı işletme eğitimine American College of London’da devam etti. Ünlü sanatçı İngilizce, Fransızca ve İtalyanca bilmektedir.

Küçük yaşlardan itibaren müzikle ilgilenen Mustafa Sandal, müziğe profesyonel olarak İstanbul Gelişim stüdyosunda başladı.

İlk albümü Suç Bende’yi 1994 yılının Temmuz ayında çıkaran Sandal, 1996 Haziran’da da Gölgede Aynı’yı hayranlarına sundu.

1996 yılında en çok satan albüm olan Sandal’ın 2. albümü 3 milyon 600 bin satış rakamını gördü. Eğitim için yeniden Londra’ya giden başarılı sanatçı, 1998’de de Detay’ı müzik piyasasına sürdü.

Müziğin yanı sıra beyaz perdeye de ilgi duyan sanatçı Mahsun Kırmızıgül imzalı New York’ta Beş Minare adlı filmde başrol oynadı. 2011yılında TRT1’de Başrolde Aşk isimli dizide de başrol oynadı.

2012 yılında O Ses Türkiye yarışmasında jüri üyesi oldu. 2015 yılında da Rising Star Türkiye’de jürilik yaptı.

Exit mobile version