Ömür Gedik’in hastalığı ne?

Ömür Gedik'in hastalığı ne? Başarılı şarkıcı Ömür Gedik, tedavisi olmayan bir hastalığa yakalandığını sosyal medya hesabından açıklayan bir paylaşım yaparak  sevenlerini üzdü. İşte Ömür Gedik'in hastalığı ile ilgili detaylar.

Ömür Gedik’in hastalığı ne? Başarılı şarkıcı Ömür Gedik, tedavisi olmayan bir hastalığa yakalandığını sosyal medya hesabından açıklayan bir paylaşım yaparak  sevenlerini üzdü. İşte Ömür Gedik’in hastalığı ile ilgili detaylar.

Ömür Gedik’in hastalığı ne?

Ömür Gedik Instagram hesabından bir paylaşımda bulunarak tedavisi olmayan hastalık ile mücadele ettiğini dile getirip sevenlerini üzdü.  Yaptığı paylaşımlarla ve açıklamalarla sık sık magazin gündeminde kendine yer bulan şarkıcı Ömür Gedik, uzun süredir iyileşmek için mücadelesini verdiği ve tedavisi olmayan hastalığı hakkında bilgi verdi. Geçtiğimiz yaz Bodrum’da çektiği fotoğrafı paylaşan Ömür Gedik, fotoğrafın açıklama kısmına “Sizin de otoimmün hastalığınız var mı? Eklem ağrısı bile bir belirti. Ben kendi kendine zarar verenlerdenim, yani otoimmün bir hastalığım var. Bağışıklık sistemim olması gerekenden fazla çalışıyor ama bana iyilik yapacağına yanlışlıkla vücudumun normal dokularına ve organlarına saldırıyor… Yani düşmanlarla savaşacak olan askerlerim gelip beni vuruyor.” diye yazdı.

Sevenlerinden devamlı destek mesajları aldığının altını çizen şarkıcı Ömür Gedik, hastalığının ciddi bir sorun olduğunu ve tedavisi olmadığını anlattı: Bunun nedenlerinden bir tanesi normalde negatif olması gereken HLAB27 geninin bende pozitif olması. HLAB27’nin pozitif olması kişinin virüslere yakalanmasını engelliyor ama diğer yandan da otoimmün hastalıklara yatkın olmasına neden oluyor. Bendeki otoimmün hastalık romatoid artrit, yani iltihaplı romantizma kronik bir inflamatuar bozukluk aslında. Bulaşıcı değil, neden kaynaklandığı bilinmiyor ve eklem, akciğer, kalp ve kan damarlarına saldırabiliyor. Tedavisi yok! Bu süreçte doktoru Prof. Dr. Betül Uğur Altun’un kendisine glutensiz beslenmeyi önermesiyle doktorunun tavsiyesine uyarak glutensiz beslenmeye başlayan Ömür Gedik, “Betül’ün de tavsiyesini aklımda tutarak ilk glutenle başladım. Bir süredir eklem ağrılarımdaki azalmanın farkındayım. Bir kaç hafta sonra sırasıyla domates, patates, patlıcan, soya, biber ve kahveyi de teker teker hayatımdan çıkararak sonuca etkilerini değerlendireceğim. Eğer sizin de herhangi bir rahatsızlığınız varsa eliminasyon diyeti yapmanızı ve hangi besinin size zarar verdiğini görmenizi öneririm.” diye yazarak hastalığı hakkında sevenlerine bilgi verdi.  Ömür Gedik hasta dahi olsa sokaktaki canları düşünmeyi de ihmal etmiyor.

Exit mobile version