Savcılık, Şeyma Subaşı‘nın kitabı için karar verdi. Şeyma Subaşı’nın kitabında cilt temizliği için kullanılan ‘Hyaluronik asit’ yerine ‘ hidrolik asit’ yazılması nedeniyle okurların yaptığı şikayet, savcılık tarafından takipsizlikle sonuçlandı. Savcılık, ‘kovuşturmaya yer yok’ kararında hatanın yayınevinin olduğunu belirtti.
İstanbul Cumhuriyet Savcılığı, yazım yanlışının basım sırasında meydana geldiğini ve Subaşı’nın suç kastı ile hareket etmediğini belirtti.
Atılı suçun unsurları itibarıyla oluşmadığının anlaşıldığını belirtilen kararda, ‘kovuşturmaya yer yok’ sonucuna varıldı.
NE OLMUŞTU?
Şeyma Subaşı’yı anlatan ‘Sadece Şeyma’ kitabında cilt güzelliği için ‘Hyaluronik asit’ ifadesi yerine halk arasında ‘tuz ruhu’ olarak bilinen ‘hidroklorik asit’ yazıldığı görülmüştü.
Kelimelerin yanlış kullanımı sosyal medyada alay konusu olurken, kitabi alan Tunç Deniz Yüksel ve Şura Hacıömeroğlu, “Kitapta cilt ve güzellik için tuz ruhu öneriliyor” diyerek savcılığa şikayette bulunmuştu.
Şeyma Subaşı’nın özel hayatını anlattığı kitabı haziran ayında çıkmıştı.