Tanem Sivar: Köpeklerim artık huzurla uyusun

Tanem Sivar köpekleri

Tanem Sivar, eşi Edhem Dirvana’ın labrador cinsi iki köpeğini zehirleyen komşuları Kaan Ü.’ye örnek ceza verildi.

Olay 7 Kasım 2017’de Sivar ve eşinin Marmaris’teki evlerinde gerçekleşti. Çiftin Pamuk ve Django adlı köpekleri zehirle öldürüldü. Köpeklerini zehirleyenin komşuları Kaan Ü. olduğunu iddia eden çift, jandarmaya başvurdu ve Kaan Ü. gözaltına alındı.

Yapılan işlemlerden sonra serbest bırakılan Kaan Ü. itiraz üzerine yeniden gözaltına alındı ve tutuklandı. Kaan Ü.’nün avukatlarının itirazları sonucunda tekrar serbest bırakıldı.

ÖRNEK KARAR

Edhem Dirvana ve annesinin şikayetçi olduğu Kaan Ü. hakkında elde edilen bilgiler ve deliller doğrultusunda savcılık köpekleri zehirlediği gerekçesiyle iddianame hazırlandı. Tutuksuz sanık için 4 aydan 3 yıla kadar ‘mala zarar verme’ suçundan adli para cezası ve hapis çarptırılması istendi. Marmaris’te bugün davanın dördüncüsü görüldü. Duruşmaya Tanem Sivar, Edhem Dirvana, anne Zeynep Dirvana, aile avukatı Canset Şahinyılmaz, İstanbul Barosu Hayvan Hakları Komisyonu avukatları Handan Bakbak ve Harika Kocacık katıldı.

Avukatı mahkemede hazır bulunurken, Kaan Ü. duruşmaya katılmadı. Hakim, sanık Kaan Ü.’ye örnek bir kararla 1 yıl 7 ay 20 gün hapis cezası verdi.

Sivar eşiyle birbirlerine sarıldıkları bir fotoğrafla, kararı Instagram hesabından böyle duyurdu;

“1 yıl 7 ay 20 gün ! Vicdanlarımızı her daim sızlatan “erteleme” yok “para cezasına çevirme” yok. Bu kararın ne denli değerli olduğunu biliyor ve çok teşekkür ediyoruz. Her birinize desteğiniz ve sevginiz için, tüm basına sadece Django ve Pamuk değil, sahipli sahipsiz tüm canlara sahip çıkıp dikkat çektikleri için, bizimle birlikte 1,5 yıldır mücadele veren ve karar açıklandığında bizimle beraber ağlayan muhteşem avukatlarımıza…. Bu karar için çok mutluyuz Django ve Pamuk huzurla uyusun ama tüm hayvanlar için artık çıkması gereken o kanun için aynı şekilde mücadele etmeye devam edeceğiz! Hep birlikte… Artık hayvanlara zarar vermeden önce durup bir kez daha düşünün bence!”

KARAR SONUCUNDA AİLE MUTLULUK GÖZYAŞLARI DÖKTÜ

Tanem Sivar, eşi Edhem Dirvana, ve annesi Zeynep Dirvana, adliye çıkışında mutluluk gözyaşları döktü. Sunucu Tanem Sivar Dirvana mahkeme çıkışında şöyle konuştu:

“Adalet savaşçıları olarak mükemmel bir gün yaşıyoruz. İki yılın sonunda adalet yerini buldu. Bu çok önemli ve kıymetini bileceğimiz bir karardır. Türkiye’ye örnek olacak emsal karar çıktı. Bu süreçte bizleri yalnız bırakmayan sosyal medya takipçileri, avukatlarımız, medya ve Marmaris halkına teşekkür ederim. Çok mutluyuz, bu duygunun tarifi yok.”

Exit mobile version