Ajax’ı Lucas Moura yıktı

Şampiyonlar Ligi yarı finali ilk ayağında Tottenham’ı deplasmanda 1-0 yenen Ajax, evinde 3-2 yenilerek turnuvadan elendi.

İki takımın da müthiş bir mücadele verdiği ve 90+5’te gelen golle ibrenin Tottenham’a döndüğü maçın yıldızı hat-trick yapan Lucas Moura oldu.

Deplasmandan avantajlı skorla gelen ev sahibi, perdeyi 5’inci dakikada Matthijs de Ligt’in golüyle açtı. Schöne’nin pasında kaleci Hugo Lloris’i avlayan de Ligt, takımını öne geçirdi: 1-0.

Müslüman olan ve Ramazan ayı dolayısıyla oruç tutan Hakim Ziyech, 35’te farkı 2’ye çıkardı. Şampiyonlar Ligi’nde bu sezon harikalar yaratan Dusan Tadic’in asistinde ağları buldu Ziyech: 2-0.

LUCAS MOURA COŞTU

İngiliz forvet Harry Kane’in yokluğunda santrfor bölgesinde görev alan Lucas Moura, ikinci yarıda ibreyi Tottenham’a döndürdü. 55’te ağları havalandıran Brezilyalı golcü, 59’da skoru eşitledi.

5 dakika uzatmanın verildiği karşılaşmada Moura, 90+6’ya henüz girildiğinde Dele Alli’nin pasında ceza sahası yayında plaseyi bıraktı ve takımını finale taşıdı: 2-3.

FİNALDE İNGİLİZLER

Yine mucizevi bir maçla finale kalan Liverpool ile karşılaşacak olan Tottenham’ın bu sezon iki takım arasındaki maçları şöyle oldu:
Tottenham 1-2 Liverpool
Liverpool 2-1 Tottenham

Exit mobile version