Barcelona final kapısını araladı

UEFA Şampiyonlar Ligi yarı final mücadelesinde Barcelona, sahasında Liverpool’u 3-0 mağlup etti. Ev sahibine galibiyeti getiren golleri 26’da Luis Suarez, 75 ve 82’de Lionel Messi attı.

İlk maçta 3-0’lık net bir skorla avantaj elde eden Barcelona, gol perdesini 26’ncı dakikada Suarez ile açtı. Jordi Alba’nın sert ortasında iyi pozisyon alan Uruguaylı golcü, yıllarca formasını giydiği eski takımına karşı düzgün bir vuruşla ağları havalandırdı.

Karşılaşmanın ilk yarısı 1-0’lık Barça üstünlüğüyle geçilirken 75’te sahneye Messi çıktı. Arjantinli futbol sihirbazı, kendi verdiği pasta Suarez’in direkten dönen şutunu tamamladı: 2-0.

82’nci dakikada Messi, son sözü müthiş bir ustalıkla söyledi. Sol çaprazda orta mesafeden kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Arjantinli, kurtarılamayacak noktaya yaptığı nefis vuruşla skoru belirledi: 3-0.

“PREMIER LİG DAHA ÖNEMLİ”

Gün içinde teknik direktörü Jürgen Klopp’ün “Taraftarımıza sorulsa tercihlerinin Premier Lig’in kazanılmasından yana olacağını tahmin ediyorum. Bizim için o yarış daha önemli” açıklamasını yaptığı Liverpool, maçın son dakikalarında eline geçen birçok fırsatlı değerlendiremedi ve evindeki maçta dezavantajlı konuma düştü.

RÖVANŞTA DÜDÜK ÇAKIR’IN

FIFA kokartlı Türk hakem Cüneyt Çakır, 3-0 biten ilk karşılaşmanın İngiltere’deki rövanşı yönetecek. Anfield Stadyumu’nda oynanacak karşılaşma, 7 Mayıs’ta saat 22.00’de başlayacak.

Exit mobile version