Başakşehir evinde tekledi

Spor Toto Süper Lig’de şampiyonluk yarışında yer alan Başakşehir, evinde Çaykur Rizespor’la 1-1 berabere kalarak zirve mücadelesinde önemli bir yara aldı. Karadeniz temsilcisinin golünü 62. dakikada Abdullah Durak’ın asistinde Vedat Muriqi kaydederken, Başakşehir’e 1 puanı getiren gol 90+5’te penaltı kararının ardından Edin Visca’nın vuruşuyla geldi.

2013-14 sezonunda İstanbul Büyükşehir Belediye Spor Kulübü (İBBSK) ismini değiştirerek Başakşehir Futbol Kulübü adını alan ve bu tarihten beri Süper Lig’de şampiyonluk ipini göğüslemek için mücadele eden Başakşehir, zirveye en çok yaklaştığı sezonda evinde büyük bir darbe aldı. Turuncu-lacivertli ekibin Galatasaray’la arasındaki puan farkı 29’uncu hafta sonunda 3’e düştü.

BAŞAKŞEHİR’E SON DAKİKADA
HAYAT ÖPÜCÜĞÜ

Karşılaşmanın 90+4’üncü dakikasına gelindiğinde, köşe vuruşu sırasında yaşanan karambolden penaltı kararı çıktı. Maçın hakemi Hüseyin Göçek, Musa Çağıran ve Mahmut Tekdemir arasında yaşanan mücadelede penaltı kararına hükmetti. Çaykur Rizesporlu futbolcuların yoğun itirazları üzerine VAR uygulamasına giden Göçek, kararını değiştirmedi ve itirazlarını sürdüren Musa Çağıran’a sarı kart gösterdi.

MURİQİ DURDURULAMIYOR

Başakşehir’le deplasmanda 1-1 berabere kalan Çaykur Rizespor’da golün adı olan Vedat Muriqi, bu sezonki performansıyla göz dolduruyor. 24 yaşındaki Kosovalı golcü futbolcu, takımının Süper Lig’de attığı son 10 golün 7’sine (5 gol ve 2 asist) direkt katkı yaptı.

YARIŞ KIZIŞTI

Geçen hafta Fenerbahçe’yle 1-1 berabere kalan ve ardından evinde Kayserispor’u deviren Galatasaray, Başakşehir karşısında 2 haftada 3 puan kara geçti. Sarı-kırmızılılar geçen hafta Beşiktaş’a mağlup olan Başakşehir’le arasındaki farkı 1 indirirken, bu hafta seriye 2 puan daha ekledi.

Galatasaray’ın kalan maçları:
29 Nisan – Konyaspor (d)
5 Mayıs – Beşiktaş
12 Mayıs – Çaykur Rizespor (d)
19 Mayıs – Başakşehir
26 Mayıs – Sivasspor (d)

Başakşehir’in kalan maçları:
26 Nisan – Göztepe
3 Mayıs – Sivasspor (d)
12 Mayıs – MKE Ankaragücü
19 Mayıs – Galatasaray (d)
26 Mayıs – Alanyaspor

Exit mobile version