Corona virüsü’nün futbola etkileri artmaya başladı

Corona virüsü'nün ortaya çıktığı ülke olan Çin'de futbol liginin süresiz ertelenmesinden sonra dünyanın çeşitli ülkelerinden benzer önlemler gelmeye başladı.

Corona virüsünün çıkış ülkesi Çin’de Futbol Federasyonu’ndan yapılan resmi açıklamaya göre, 22 Şubat’ta başlaması gereken Çin Süper Ligi dahil olmak üzere her kademedeki tüm yerel ligler, sporcuların ve taraftarların sağlığını korumak amacıyla süresiz olarak ertelenmişti.

Şimdi ise dünyanın farklı ülkelerinden gelen değişik yöntemler gündeme damga vurdu;

Corona Avrupa’nın popüler Liglerini etkilemeye başladı

Dünyaca ünlü İtalya Futbol Ligi Serie A’da çok sayıda can kaybına sebep olan Corona virüsü salgını nedeniyle 3 Nisan 2020 tarihine kadar tüm maçların seyircisiz olarak oynanmasına karar verildi. Corona virüsü sebebiyle İtalya Kupası yarı final rövanşları da (Napoli-Inter, Juventus-Milan) ileri bir tarihe ertelenmişti.

İtalyan hükümeti aynı zamanda kapalı alanda insanların buluştuğu etkinliklerin iptaline karar verdi. Tiyatro, sinema, spor etkinlikleri vb. etkinliklerde durdurulma kararı ay sonuna kadar devam edecek.

Bir yasaklama da futbolun beşiği İngiltere’den

İngiltere Futbol Federasyonu, corona virüsünün futbolculara bulaşmasını engellemek için futbol maçlarında karşılaşma öncesi adeta bir gelenek haline gelen hakem ve rakip oyuncuların birbiriyle tokalaşması seremonisini yasakladı.

 

Başka Ligler etkilenecekmi

Avrupa’nın en büyük futbol liglerinden olan İngiltere Premier Ligi ve İtalya Serie A’da bile bu tip kararlar alınması Corona salgınının hala etkisini yoğun biçimde sürdürmeside göz önünde bulundurulduğunda diğer Avrupa ve Dünya Liglerinde benzer önlemlerin alınmasını kaçınılmaz hale getiriyor.

Tabiki bizim ve tüm insanlığın ortak dileği evimiz olan dünyamızda zaten yeterince kötülük, olumsuzluk varken bu salgının bir an önce tedavisinin bulunması ile önümüzde bakabileceğimiz daha umut dolu güzel günlerin olması.

Exit mobile version