Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu başladı

Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu başladı. Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından gerçekleştirilen geleneksel tur, 16 Nisan’da saat 11:00’de başlayacak ve 21 Nisan’a kadar sürecek.

55. CUMHURBAŞKANLIĞI BİSİKLET TURU DOĞDUĞU TOPRAKLARDA DÜZENLENİYOR

Bu yıl 55’incisi yapılacak tur, 6 etaptan oluşuyor. Turun ilk ayağı İstanbul’dan başlayacak olup Tekirdağ Çanakkale, Bursa ve Sakarya üzerinden tekrar İstanbul’da tamamlanacak. İlk defa 1963 yılında “Marmara Turu” adıyla yapılan ve 1965 yılında uluslararası statü kazanan tur, 1966’da Cumhurbaşkanlığı himayesine alındı. Geçtiğimiz yıllarda Akdeniz ve Ege bölgelerinde düzenlenen tur, bu yıl doğduğu topraklar olan Marmara Bölgesi’ne taşındı.

TUR İSTANBUL TRAFİĞİNİ OLUMSUZ ETKİLEDİ

Tur dolayısıyla İstanbul’da bazı yollarda ulaşım aksarken pek çok yol bir süreliğine trafiğe kapatıldı. Vatandaşlar bu yollara alternatif güzergahları tercih etti. Ancak alternatif yollarda da yoğunluk oluştu.

TURUN ETAPLARI

17 takım ve 119 sporcunun mücadele edeceği tura, Dünya Turu seviyesinden 6 ekip katılıyor. Dünya Turu takviminde kendine 3. kez yer bulan tur, ilk günde İstanbul-Tekirdağ etabını tamamlayacak. İkinci günde Gelibolu Yarımadası’na ulaşan tur, burada Eceabat’a gelerek 57. Alay Şehitliği’nin önünde günü bitirecek.

KARTEPE TIRMANIŞI ZORLAYACAK

Daha sonra, Çanakkale-Edremit ve Balıkesir-Bursa etaplarında pedal çevirilecek. Turun 5. gününde ise ekipleri en çok zorlayacak olan Kartepe tırmanışı başlayacak. 1300 metre yükselikte bulunan zirveyi tamamlayanlar “Kraliçe” etabını bitirmiş olacak. Tur 6. gününde Sakarya-İstanbul arası parkuru tamamlayacak. Avrasya Tüneli’nden ilerleyen yarışmacılar, yarışı Sultanahmet Meydanı’nda tamamlayacak.

TUR 185 ÜLKEDE YAYINLANACAK

Dünyadaki en iyi bisikletçilerin yarışacağı turda, yaklaşık olarak bin kilometre mesafe katedilecek. Tur 185 ülkede yayınlanarak Marmara Bölgesi’nin önemli yerlerinin tanıtılmasını sağlayacak.

Exit mobile version