Fenerbahçe, Efes, CSKA ve Madrid’in Final-Four hikayesi

Fenerbahçe

Fenerbahçe

THY Euroleague Final-Four, İspanya’nın Vitoria-Gasteiz şehrinde oynanacak. 2’si Türk 4 büyük basketbol takımı kupa için savaş verecek.

Bu sezon Türk basketbol tarihinde bir ilk yaşanacak ve iki Türk takımının karşılaşmasının ardından sadece bir temsilcimiz finale kalacak.

İşte Final Four’un son sezonunun öyküsü:

LİDER FENERBAHÇE ŞAMPİYON OLABİLECEK Mİ

THY Euroleague’de normal sezonu 25 galibiyet ve 5 mağlubiyetle zirvede tamamlayan Fenerbahçe Beko, sezon içinde Anadolu Efes, Khikmy, Bayern Münih, CSKA Moskova ve Real Madrid karşısında parkeden mağlup olarak ayrılmıştı. Obradovic ve öğrenciler, Final Four öncesi play-off’ta Litvanya temsilcisi Zalgris Kaunas ile eşleşmiş, ev sahibi olmayı fırsat bilen Fenerbahçe Beko, İstanbul’da oynanan ilk iki maçta bir galibiyet ve bir mağlubiyet almıştı. Fenerbahçe Beko, Litvanya deplasmanında ise 2 galibiyet alarak Final Four vizesi almaya hak kazanmıştı. Obradovic ve öğrencileri bu kez Anadolu Efes mücadelesiyle cuma günü gerçekleşecek final karşılaşmasına bilet almaya çalışacak.

ANADOLU EFES: DİPTEN YARI FİNALE

Anadolu Efes, THY Euroleague’de geçtiğimiz normal sezonu 7 galibiyet ve 23 mağlubiyetle son sırada tamamlasa da, bu sezon başarısıyla büyük alkış topladı. Bu sezon 20 galibiyete kavuşan Anadolu Efes, 10 mağlubiyet ile normal sezonu 4. sırada tamamladı. Play-off’ta Barcelona Lassa ile karşılaşan Anadolu Efes, İspanya deplasmanına 1-1’lik eşitlikle gitti ve 3-2’lik seri sonu başarısıyla adını Final-Four’a yazdıran ikinci Türk takımı olma başarısını elde etti.

SON ŞAMPİYON NORMAL SEZONU 3. BİTİREBİLDİ

Final-Four’a adını yazdıran İspanyol temsilci Real Madrid ise THY Euroleague’de normal sezonu 22 galibiyet ve 8 mağlubiyetle 3. sırada tamamlayabilmişti. Real Madrid, kendi evinde oynanacak Final-Four’a son şampiyon sıfatıyla katılıyor. CSKA Moskova ve Fenerbahçe’yi yenerek geçtiğimiz sezonun şampiyonu olan Real Madrid, bu yıl ise Panathinaikos’u 3-0’la geçerek adını yarı finale yazdırdı.

CSKA REAL’İ İKİ KEZ DEVİRDİ

THY Euroleague’de 24 galibiyet ve 6 mağlubiyetle normal sezonu 2. sırada tamamlama başarısını gösteren CSKA Moskova, play-off’larda Saski Bosnia’yı mağlup ederek Final-Four’a çıktı. Rus ekibi Final-Four’daki rakibi Real Madrid’i iyi tanıyor. Zira CSKA, normal sezonda Real Madrid’i iki kez devirdi.

Exit mobile version