Fenerbahçe Galatasaray derbisi için ağır ceza aldı

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu 14 Nisan’da Kadıköy’de oynanan derbi sonrası Fenerbahçe’ye ceza yağdırdı. Çirkin ve kötü tezahürat gerekçesiyle Fenerbahçe kulübüne 150 bin TL para cezası kesildi. Yine kötü ve çirkin tezahürat gerekçesiyle Fenerbahçe Stadı’nın Spor Toto tribününün A, B, C, D, E, F, G, H, I, J, K, L, M, N, O, P; Migros Tribünü’nün A, B, C, D, E, I, J, K, L, M; Maraton Üst Tribünü’nün A, B, C, D, E, F, G, H, I; Fenerium Alt Avis Tribünü’nün A, B, C, D, E, F, G, H, I, bloklarında yer alan tüm taraftarlarına bir maç ceza geldi.

TRABZON MAÇINDA TRİBÜNLER BOŞ KALACAK

Fenerbahçe taraftarlarının neden olduğu saha olayları için 20 bin TL, merdiven boşluklarının boş bırakılmadığı gerekçesiyle 35 bin TL, Fenerbahçe’nin takım halinde sportmenliğe aykırı hareketleri gerekçe gösterilerek 10 bin 500 TL para cezası verildi. Galatasaray’ın bulunduğu Migros Tribünü’nün F, G, H, N, O ve P bloklarındaki taraftarlara da bir maç ceza geldi. Bu hafta Alanya deplasmanına giden Fenerbahçe 27 Nisan’da Trabzonspor’la oynayacak. Bu maçta tribünlerin büyük bölümü boş kalacak.

DERBİYE PALABIYIK DAMGA VURMUŞTU

Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanan ve Hasan Ali Kaldırım’ın atılması sonrası sarı lacivertli takımın maçın ikinci yarısını 10 kişi oynadığı maç 1-1 sona ermiş ancak hakem Ali Palabıyık’ın yönetimi büyük tepki çekmişti. Her iki kulübün de eleştirdiği Palabıyık’a bu hafta maç verilmedi. Hatta Galatasaray yönetimi Federasyon’a giderek Palabıyık’tan duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.

Exit mobile version