Fenerbahçe’den 12 Mayıs 2012 hatırlatması

12 mayıs

12 mayıs

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç, 12 Mayıs 2012’de Galatasaray’ın Fenerbahçe stadında kupa kaldırmasının yıl dönümüyle ilgili bir açıklama yayımladı.

Koç, 2012’de Galatasaray’ın Şükrü Saraçoğlu stadında kupa kaldırmasının ardından yaşanan olayları hatırlatarak, unutulmadığını ve unutturulmayacağını söyledi.

12 MAYIS 2012’DE NE OLMUŞTU?

Galatasaray – Fenerbahçe’nin 2012 sezonunda Saraçoğlu’nda oynadığı derbinin 0-0 beraberlikle sonuçlanmıştı. Bu sonuç, Galatasaray’ın sezon şampiyonu olmasına yetti. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) kupanın maçın ardından şampiyon takıma takdim edilmesinen karar verdi.

Bu sırada statta çıkan gerginlik neticesinde polis sert müdahalede bulunmuş, biber gazı kullanmıştı. Stattaki birçok taraftar müdahaleden etkilenmişti.

“UNUTMADIK, UNUTTURMAYACAĞIZ”

Fenerbahçe, 12 Mayıs’ta yaşananların planlı olarak yapıldığını savunarak, hafızalarda tazeliğini koruduğunu söyledi. Açıklamada ayrıca şu ifadelere yer verildi:

“Unutulmamalıdır ki Fenerbahçe yalnız ve sahipsiz değildir. Kulübümüzün ve camiamız bu olaylarla ilgili yetkililerden hak ve adalet beklentisi içerisindedir.”

Kulübün resmi internet sitesinden yayımlanan açıklamada; Fenerbahçe’nin, 3 Temmuz, 4 Nisan gibi 12 Mayıs’ı da aydınlatılana kadar gündemde tutacağı bildirildi.

Açıklamanın tamamını okumak için tıklayınız…

Exit mobile version