Galatasaray zirve takibine devam

Spor Toto Süper Lig’in 29. haftasında Galatasaray, konuğu Kayserispor’u 3-1 mağlup etti. Sarı-kırmızılı ekibin galibiyet gollerini 16 ve 42’de (pen.) Mbaye Diagne ve 45+4’te Mariano’nun asistinde Nagatomo kaydetti. Kayserispor’un tek sayısı ise 15. dakikada Kravets’ten geldi.

Süper Lig’de Başakşehir ile birlikte zirve mücadelesi veren Galatasaray, 29. haftayı kayıpsız kapatarak takibini sürdürdü. Maç fazlası bulunan sarı-kırmızılı ekip, puanını 59’a yükselterek zirve yolculuğuna devam etti.

13 PENALTI 11 GOL

Galatasaray’ın devre arasında Kasımpaşa’dan 10 milyon Euro bonservis bedeliyle transfer ettiği Mbaye Diagne, bu sezon Süper Lig’de kullandığı 13 penaltının 11’inde golü buldu. Bu sezon Süper Lig’de Kasımpaşa ve Galatasaray formalarıyla toplam 26 maça çıkan Senegalli yıldız, 20’si Kasımpaşa ve 10’u Galatasaray’da olmak üzere 30 gol kaydetti. 27 yaşındaki futbolcunun ayrıca 3 de asisti bulunuyor.

HAKEME TEPKİ

Karşılaşmanın hakemi Arda Kardeşler’in verdiği kararlar tartışma konusu oldu. Sosyal medyada, Kardeşler’in özellikle 19. dakikada Emre Akbaba’nın rakibine yaptığı sert müdahaleyi sarı kartla cezalandırması ‘hafif’ olarak değerlendirildi.

Attığı 2 golle maçın yıldızı olan Mbaye Diagne, maç sonu şöyle konuştu:

Bugün için çok mutluyum çünkü buradan 3 puan aldık. İstediğimiz yolda devam ediyoruz. 5 maçımız kaldı. Puanları toplamak istiyoruz. Başakşehir’in de puan kaybetmesini bekliyoruz.

UMUT BULUT SEZONU KAPATTI

Eski Galatasaraylı Umut Bulut, karşılaşmanın 49’uncu dakikasında sakatlanarak yerini Varela’ya bıraktı. Deneyimli futbolcunun sakatlığıyla ilgili konuşan Kayserispor Kulüp Başkanı Erol Bedir, “Umut’un köprücük kemiği kırıldı. Umut, sezonu kapattı” dedi. Hakem performansını da eleştiren Bedir, “Emre Akbaba kırmızı kart ile atılmalıydı. Eğer ki hakkaniyetli ortamda onlar 10, biz 11 kişi oynasaydık sonuç farklı olabilirdi” diye konuştu.

Günün diğer maçlarında sonuçlar şöyle oldu:

Trabzonspor 2 – 1 Yeni Malatyaspor
Akhisarspor 1 – 2 Antalyaspor
Göztepe 0 – 1 BB Erzurumspor

Sarı-kırmızılı ekip, sırasıyla Konyaspor (d), Beşiktaş, Çaykur Rizespor (d), Başakşehir ve Sivasspor (d) ile karşılaşacak. Başakşehir’in fikstürü ise şöyle: Çaykur Rizespor, Göztepe, Sivasspor (d), MKE Ankaragücü, Galatasaray (d), Alanyaspor.

Exit mobile version