Liverpool Şampiyonlar Ligi finalinde!

Şampiyonlar Ligi Yarı Final karşılaşmasında ilk maçta Barcelona’ya deplasmanda 3-0 yenilen Liverpool, Anfield’daki karşılaşmayı 4-0 kazanarak adeta ‘mucize’ yarattı; tarih yazdı.

Takımın öne çıkan hücumcuları Mohamed Salah ve Roberto Firmino’dan sakatlıkları nedeniyle mahrum olan Liverpool, Divock Origi (2) ve Giorgio Wijnaldum’un (2) golleriyle Barcelona’yı 4-0 mağlup ederek Şampiyonlar Ligi’nin bu seneki ilk finalisti oldu.

Dünyanın en iyi savunmacıları arasında gösterilen van Dijk’ın da üst düzey bir performans sergilediği karşılaşmanın Türk hakemi Cüneyt Çakır’ın yönetimi de maç sonu oyuncular tarafından takdirle karşılandı.

PREMIER LİG DAHA ÖNEMLİ
DEMİŞTİ; ÇİFTE ZAFER OLUR MU?

Liverpool Teknik Direktörü Jürgen Klopp, Camp Nou’da 3-0 yenildikleri maçın önünde verdiği demeçte, “Bizim için Premier Lig mücadelesi daha zorlu. Taraftarlarımıza iki seçenek sunulsa; Premier Lig’i tercih edeceklerinden kuşkum yok” ifadesine yer vermişti.

Finalde Ajax-Tottenham eşleşmesinin galibiyle karşılaşacak olan Liverpool; Premier Lig’in 37’nci haftasında 95 puanlı lider Manchester City’nin 1 puan gerisinde bulunuyor.

Manchester ekibi son maçında Brighton deplasmanına gidecek. Liverpool ise sahasında Wolverhampton’ı ağırlayacak.

Liverpool; Şampiyonlar Ligi’nde İngiltere’de 1-0 Ajax üstünlüğüyle sonuçlanan ve bugün 22.00’de Hollanda’da rövanşı oynanacak eşleşmenin kazananıyla finalde karşılaşacak.

Liverpool’un, iki kulvarda da kupayı kaldırarak tarih yazma şansı bulunuyor.

Exit mobile version