Premier Lig’i ezdi geçti!

İngiltere Premier Lig’in sitesi üzerinden yapılan halk oylamasına göre Virgil van Dijk, Premier Lig’de sezonun en iyi oyuncusu seçildi.

Lig’in internet sitesinden yapılan açıklamaya göre oylamada takım arkadaşları Mısırlı Mohamed Salah ve Senegalli Sadio Mane’yi; Manchester City’den Arjantinli Sergio Agüero, Portekizli Bernardo Silva, İngiliz Raheem Sterling’i ve Chelsea’den Belçikalı Eden Hazard’ı geride bırakan van Dijk, İngiltere’de sezonun en iyi futbolcusu seçildi.

Tüm platformlarda spor dalında video oyunları üreten EA Sports’un sponsorluğu’nda verilen ödül, Premier Lig’de mevcut 20 takımın kaptanları, uzmanlar ve taraftarların internet sitesinden yaptıkları oylamayla belirlendi.

Daha önce İngiltere Profesyonel Futbolcular Birliği tarafından verilen “İngiltere’de Yılın Oyuncusu” ödülünü de kazanan 27 yaşındaki savunmacı, Premier Lig’de sezonun en iyisi olarak belirlendi.

BU SEZON VAN DIJK

27 yaşında ve 1.93 boyundaki dev savunmacı, bu sezon Liverpool formasını Premier Lig’de 37 maçta giydi. 4 gol kaydeden Hollandalı, 2 de asistle 6 gole direkt katkı sağladı. Van Dijk, 37 maçta yalnızca 1 sarı kart görürken, hiç kızarmadı.

Şampiyonlar Ligi’nde takımının finale kalmasında da katkısı yadsınamaz olan Hollandalı, Avrupa’da bu sezon 11 maçta 2 gol ve 2 asistle oynadı ve 3 sarı kart gördü.

Exit mobile version