400 metre menzilli roket

                                         IHAAW120137-TEK/23-05-2019 

Kahramanmaraş Elbistan’da İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından mesleki eğitim fuarı açıldı. Fuara Elbistan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Karaelbistan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Akşemsettin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Çok Programlı Lise ile Yavuz Selim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri yarıştı.

CEP TELEFONU İLE KONTROL EDİLEN TRAKTÖR

Öğrencilerin tasarladığı projeler arasında güneş ve rüzgar enerjisinden elektrik üretimi, protez kol, bluetooth kontrollü robotlar, akıllı kronometre, 3 boyutlu yazıcı, hız sensörü, robot ekskavatör, cep telefonu ile kontrol edilen traktör, doğalgaz projeleri ve yürüyen robotlar da vardı.

3500 METREYE KADAR ÇIKABİLİYOR

Fuarın en çok konuşulan projesi ise Karaelbistan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazarladığı roketler oldu. Kanarya adı verilen roketin rengi sarıydı. 400 metre menzilli roketin uçuş mesafesi 3 bin 500 metreye kadar çıkıyordu.

İLK ROKETİ BELEDİYE BAŞKANI ATEŞLEDİ

Roketler protokole göre ateşlendi. İlk roketi Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz ateşledi. Gürbüz butona basınca roket saniyeler içinde yükseldi. 400 metre yükseldikten sonra paraşüt yardımıyla yere indirildi.

Exit mobile version