Atatürk’ün evinden alınan toprağı Samsun’a taşıyorlar

Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı 10 bisikletli sporcu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün doğduğu Selanik’teki evden aldıkları toprağı ve bayrağı Samsun’a ulaştırmak için Düzce’ye doğru hareket etti.

İlk olarak Gebze’den yola çıkan ve Sapanca ilçesine gelen bisikletli grubu, Hükümet Konağı önünde Sapanca Kaymakamı Bilgehan Bayar ve Belediye Başkanı Özcan Özen ile Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü sporcuları karşıladı.

Emaneti kendilerine ulaştıran bisikletli gruba teşekkür eden Bayar, “Bayrağımızı ve toprağı sizden teslim alacağız, ekibimize vereceğiz. 19 Mayıs’ın 100. yılı anısına Cumhurbaşkanlığımızın himayesinde yapılan güzel bir program. Güzel bir hatıra oldu.” şeklinde konuştu.

Bayrağı ve toprağı öperek alnına koyan Bayar, emaneti Sakaryalı sporculara teslim etti. Bisikletli grup bayrağı ve toprağı diğer gruba vermek için Düzce’ye doğru yola çıktı.

19 mayıs 1919 samsun

D-100 karayolunda neredeyse 110 kilometre bisiklet süren sporculara emniyet ekipleri ve sağlık personelleri de eşlik ediyor.

Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 100. yıl dönümü sebebiyle Cumhurbaşkanlığı himayesinde Karadeniz Rumeli Dernekleri Federasyonu’nca düzenlenen organizasyon Türkiye’nin Selanik Başkonsolosluğunda yapılan törenle başlamıştı.

Bu organizasyon kapsamında Atatürk Evi’nden alınan toprak ile bayrak Samsun’da gerçekleştirilen 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı törenlerinde taksim edilecek.

Exit mobile version