Bursa İnegöl’de tarım işçilerinin yaşam mücadelesi

Bursa İnegöl’de Şanlıurfa’dan gelen tarım işçileri kurdukları çadırlarda adeta hayat mücadelesi veriyor.

Günlük yevmiyeleri 50-60 TL arasında olan işçiler 7 çadırda toplam 27 kişi ile yaşıyor. Para kazanmak için kilometrelerce yol tepen tarım işçileri zorlu hayat şartlarında ayakta durmak için çabalıyor.

Bursa inegöl'de tarım işçileri

27 kişinin kaldığı çadırlarda yaşayan aileler gecenin soğuğu ile mücadele ederken diğer yandan da ıssız alanda korku içinde yaşamaya çalışıyor.

Birkaç aydır Bursa İnegöl’de çalıştıklarını belirten Saadet Civelek, ekmek parası için Bursa’ya geldiklerini Şanlıurfa’da hiçbir şeylerinin olmadığını ifade etti.

Memleketlerinde tarlalarının, bağlarının, bahçelerinin olmadığını belirten Civelek, mecburen İnegöl’e geldiklerini, her sabah 06.00’da kalktıklarını, Ramazan ayı olduğu için 13.00’de işlerinin bittiğini aktardı.

Normalde akşam saatlerine kadar çalıştıklarını kaydeden Civelek, 10 çocuğu olduğunu söyledi. Çocuklarını okula gönderemediğini anlatan işçi kadın, fakirlikten çalıştıklarını, çocuklarının okumalarını istediğini ifade etti.

25 yıllık evli olduğunu söyleyen Civelek, durumlarının hep böyle olduğunu kaydetti.

9 aylık da hamile olan Civelek, devletten kendilerine sahip çıkmalarını istedi. Bursa İnegöl’de çadırda yaşayan çocuklar ise okula gitmek arzularını dile getirdi.

Exit mobile version