Dünya bir diziyle Çernobil’e uyandı, fenomenler akın etti

chernobil-chernobyl

Dünyanın en kötü nükleer felaketinin anlatıldığı Çernobil dizisi, olayın yaşandığı Ukrayna’nın Çernobil kentinde turist patlamasını tetikledi. Çernobil, Instagram fenomenlerinin mükemmel fotoğrafı yakalamak için yeni uğrak noktası haline geldi.

Dizinin yazarı Craig Mazin, Twitter hesabından bu fotoğrafları eleştiren bir yazı yayınladı:

“Ziyaret ederseniz, burada korkunç bir trajedi yaşandığını lütfen unutmayın.”

‘Duyarsız’ bir şekilde poz verenleri eleştiren çok sayıda mesaj yayınlandı: 

“İnsanlar orada çok korkunç bir şekilde öldü, biraz saygı duy.”

İç çamaşırlarıyla poz veren bir paylaşımın altına: “Bu fotoğraf hayatını kaybeden insanlara saygısızlık. Ne kadar duyarsız olabilirsin?”

İŞTE TEPKİ ÇEKEN PAYLAŞIMLAR:

NÜKLEER FELAKET ÇERNOBİL’DE NE OLMUŞTU?

26 Nisan 1986’da meydana gelen kaza, ani ve beklenmedik bir elektrik dalgalanmasına ve Hiroshima atom bombasından 400 kat daha fazla radyasyon açığa çıkaran bir dizi patlamaya neden oldu.

100.000’den fazla insan evlerinden kaçmak zorunda kaldı.

Patlama, 500 nükleer bombaya eşdeğer oldu.

Felaketin neden olduğu ölümlerin sayısı bilinmiyor ve çok tartışmalı. Birleşmiş Milletler en fazla 4.000 kişinin kaza sonucu öldüğünü iddia ediyor.

Elektrik santralini çevreleyen alanlar – 350.000 kişi – patlamadan 36 saat öncesine kadar tahliye edilmedi ve o zamandan beri Belarus, Rusya ve Ukrayna’da kirlenmiş arazide yaşayan yaklaşık beş milyon insan radyasyona maruz kaldı.

ÇERNOBİL’DE TURİZM PATLAMASI

Çernobil dizisinin yayınlanmasından sonra bölgedeki rezervasyonların, yerel seyahat acentalarına göre yüzde 40 arttığı söyleniyor.

Exit mobile version