Engelli aracı olmadığı için geçimini sağlayamıyor

Engelli aracı sağlam olmadığı için Şenol Çetin isimli engelli vatandaş, tek geçim kaynağı olan simit satışını gerçekleştirmekte zorluk çekiyor.

ENGELLİ ARACI İLE SİMİT SATIYOR

Zonguldak’ta yaşayan 42 yaşındaki engelli Şenol Çetin, sokakta simit satarak geçimini sağlamaya çalışıyor. Ancak kendisine verilen engelli araçlarının kısa sürede kırılması nedeniyle sıkıntı yaşıyor.

engelli aracı istiyor

DAHA SAĞLAM BİR ARAÇ İSTİYOR

Doğuştan fiziksel engeli bulunan Çetin, 5 yıl önce hayırseverler sayesinde ev sahibi oldu. Ancak geçimini sağlamak için çalışması gerekiyor. Kendisine hayırseverler tarafından verilen araçların dayanıksız ve fiziksel olarak yetersiz olduğunu, bu nedenle kısa süre içerisinde kırıldığını aktaran Çetin, sağlam bir engelli aracı istediğini belirtti.

FİZİĞİNE UYGUN VE DAYANIKLI BİR ARAÇ İSTİYOR

Kırılan aracı tamir etmeye ve yeni bir araç yapmaya çalıştıklarını, ancak başarılı olamadıklarını söyleyen Çetin, 550 TL aylık yardımla simit aldığını ve onları satarak para kazandığını aktardı. İstediği aracın 10 bin TL olduğunu ve buna gücü yetmediğini belirtti.

KOMŞULARI ONA DESTEK OLUYOR

5 çocuk annesi Emriye Oruç, kendisi simit satarken, Şenol Çetin’in de boyacılık yaparken tanıştıklarını, 22 yıldır ona yardımcı olduğunu belirtti. Ona bir anne ve abla şefkatiyle sahip çıktığını dile getiren Oruç, istediği aracı almaya kendisinin de imkanı olmadığını dile getirdi. Çetin’in eşi ve ailesiyle yaşadığını, imkanı dahilinde onlara yardım ettiğini, ancak engelli aracı konusunda hayırseverlerden yardım istediklerini belirtti.

Exit mobile version