Mavi Balina oynayan çocuklar üstünlük kurmayı amaçlıyor

mavi balina

mavi balina

Mavi Balina adlı intihar oyununu ele alan Psikolog Oya Kaptan, çocukların oyunu oynama sebebinin akranları arasında üstünlük kurma çabası olduğunu belirtti.

MAVİ BALİNA OYUNUNU ÇOCUKLAR KENDİNİ İSPAT ETMEK İÇİN OYNUYOR

Çocukların hem meraktan hem de tehlikeli görevleri, herkesin korktuğu şeyleri kendisinin yapabildiğini göstererek akranlarına kendini ispatlamak amacıyla oyunu oynadıklarını söyledi. Psikolog Kaptan, dünyanın dört bir yanında oynanan bu şantaj ve beyin yıkama oyununun milyonlarca çocuğu ve aileyi tehdit ettiğini ifade etti. 50 bölümden oluşan ve tehlikeli aşamalardan oluşan oyun, intihar göreviyle son buluyor.

TEHLİKELİ GÖREVLER ÇOCUKLARI CEZBEDİYOR

Mavi Balina oyunundaki aşamaların şiddet ve korku içermesinin çocukları cezbettiğini ve bu yolla korkusuz olduklarını ispatlayarak üstünlük kurmaya çalıştıklarını aktardı. Kaptan, ayrıca çocukların merak duygusuna yenildiklerini bölümlerde verilecek görevleri öğrenmek isterken oyunun akışına kapıldıklarını aktardı.

AİLELER NELERE DİKKAT ETMELİ?

Aile içi ilişkileri sorunlu, okulla ilişkisi problemli olan ya da arkadaşı olmayan, çekingen, içine kapanık, bilgisayar başında fazla vakit geçiren çocukların risk altında olduğunu belirtti. Kaptan, aileden uzaklaşan, endişeli ve gece uykuları bölünen, bilgisayarda çok fazla vakit geçiren çocuklar için ailelerin endişelenmesi gerektiğini ifade etti. İnternet erişiminin ortak kullanılan bilgisayarlardan sağlanmasını ve sık sık kontrol edilmesini önerdi.

MAVİ BALİNA NEDİR?

Exit mobile version