Meteoroloji bir kez daha uyardı: Hava daha da soğuyacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hava sıcaklığının ülke genelinde mevsim normalinin altında seyredeceğini belirtti. Vatandaşların hava koşullarına karşı önlemlerini almasını belirten Meteoroloji, ayrıca zirai don konusunda üreticileri uyardı.

ÜLKE GENELİNDE SAĞANAK YAĞIŞ BEKLENİYOR

Ülke genelinde parçalı ve çok bulutlu; ülkenin büyük bir kısmında ise yağışlı bir hava bekleniyor. Yağışların çoğunlukla sağanak ve yağmur şeklinde olması, Akdeniz’in doğu ve orta kısımlarında ve Güneydoğu Anadolu’da gök gürültülü sağanak yağış olması bekleniyor.

meteoroloji

ÜLKENİN KUZEYDOĞUSUNDA KAR GÖRÜLECEK

Doğu Karadeniz’in iç kısımlarında ve Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile doğusunda karla karışık yağmur, yer yer de kar bekleniyor. İç Anadolu’nun tamamında karla karışık yağmur yağacağı tahmin ediliyor.

BÖLGE BÖLGE HAVA DURUMU

Marmara Bölgesi’nde parçalı ve çok bulutlu hava, yağmur ve sağanak yağış bekleniyor. Ege Bölgesi’nde ise parçalı ve yer yer çok bulutlu, Afyonkarahisar ve Kütahya çevresinde de sağanak yağışlı olması bekleniyor.

NİSAN’DA KAR YAĞACAK

İç Anadolu’da parçalı ve çok bulutlu, kısmi olarak hafif ve aralıklı yağmur, sağanak yağmur ve karla karışık yağmur gözlemlenmesi tahmin ediliyor. Karadeniz’de daha çok kıyı kesimlerde yağmur ve sağanak yağmur, iç kesimlerde ise bölge bölge karla karışık yağmur bekleniyor. Yüksek kesimlerde ise kar yağışı tahmin ediliyor. Doğu Anadolu’da bölge genelinde yağmur ve karla karışık yağmur, yüksek kesimlerde de kar bekleniyor. Güneydoğu Anadolu’da ise aralıklı sağanak ve kısmen gök gürültülü sağanak bekleniyor.

Exit mobile version