Rumeli Feneri yüzlerce balıkçıya ev sahipliği yapıyor

Rumeli Feneri av sezonunun bitimine 2 gün kala barınaktaki balıkçıların gemileriyle dolmaya başladı. Av sezonunda boş kalan barınak şimdi yüzlerce gemiye yeniden ev sahipliği yapıyor.

Avcılar bir daha ava çıkmayacakları için gemilerinin motor ve ağ bakımlarını yapmaya başladı. Balık sezonu kimi balıkçı için iyi geçerken kimi balıkçı da bu sezonu memnun kapatmadı.

Aylarca çalışan ve emek veren Yusuf Tosun, güzel bir sezon geçirdiklerini ifade etti. Masrafların pahalı olduğunu dile getiren Tosun, balık fiyatlarının da yüksek olduğunu söyledi. Ocak ayında Sinop’ta olduğunu kaydeden Tosun, işlerin meşakkatli ve zor olduğunu belirtti.

rumeli feneri balıkçı

Rumeli Feneri balıkçısı Erdal Kaba da iyi bir sezon geçirdiğinden bahsetti. Gayretle çalıştıklarını belirten Kaba balıkçılığın zor bir meslek olduğundan dem vurdu. Geçen seneyle kıyasladığında daha iyi bir sezon olduğunu kaydeden Kaba, dip açlığı yapan balıkçılara sitem etti.

Dip balıkçılığında küçük balıkların öldüğünden ve 6 ay tezgaha balık çıkaramadıklarından şikayet eden Kaba, sahil güvenliğin özenli davranması çağrısında bulunda.

Exit mobile version