Sıdıka, Adana’da soğan tarlasında çalışıyor. 1 senedir okula gidemeyen Sıdıka’nın tek hayali, okula devam edip öğretmen olmak.
Soğan hasadı Adana’da başladı. Tarım işçileri, bin bir emekle topladıkları soğanları kesip satışa hazır hale getiriyor. Okul çağındaki çocuklarsa maddi imkansızlıklar yüzünden aileleriyle tarlada çalışıp, okula gidemedikleri için yakınıyor.
1 sene önce okulu bırakmak zorunda kalıp, tarlada çalışmaya başlayan 12 yaşındaki Sıdıka Bal aile bütçesine katkıda bulunuyor. Genç kız, “Buraya mecburiyetten, ekmek parası için geliyoruz. Okula gitmek, okuyup öğretmen olmak istiyorum” dedi.

Maddi imkansızlıklar yüzünden eşi ve 4 çocuğu ile Şanlıurfa’dan Adana’ya tarlada çalışmaya gelen baba İbrahim Bal, “Çocuklarımla soğan hasadı yapıyoruz. Gelirim yok, çocuklarım öğrenci ama okuldan ayırmak zorunda kaldım. Ne yapayım yoksa aç kalırlar. Günlük 50-100 TL ne verirlerse alıyoruz. Çocuklar okula gitmek istiyor ama maddi durumum olmadığı için bir şey yapamıyorum. Daha önce öğrenci maaşı alıyorlardı o da kesildi. Evde bıraksak da olmaz mecbur yanımızda getiriyoruz” dedi.
Okula gidemeyip ablası gibi tarlaya gelen 8 yaşındaki İsa da “Buraya çalışmak için geldim. 2. sınıfa gidiyordum ama buraya geldiğim için gitmedim. Okula gitmeyi isterim” dedi.