‘Yüzümle Mutluyum Günü’ne destek oldular

yüzümle mutluyum

yüzümle mutluyum

Emre-Öznür Erdal çiftinin kızları dünyada 50 binde bir görülme sıklığı olan Treacher Collins sendromuyla doğdu. Genç çift, yüzünde görünür farklılığı ve bölgesel anomalisi olan bireylere karşı bilinç oluşturmak adına Yüzümle Mutluyum Derneği’ni kurdu. 23 Mayıs’ta ilk kez Yüzümle Mutluyum Günü kutlandı. 17-25 Mayıs tarihleri arasında çok sayıda insan yüzlerine kelebek çizerek ya da yara bandı yapıştırarak destek oldu. Destek verenlerden biri de güzel oyuncu Burcu Biricik oldu.

Burcu Biricik, sosyal medya hesabından bir video paylaştı:

‘RAHATSIZ EDEN BAKIŞLARLA MÜCADELE EDİYORLAR’  

Yüzümle Mutluyum Derneği’nin Kurucusu ve Başkanı Emre Erdal, “Ülkemizde yüz bölgesinde görünür farklılığı olan birey sayısının 720 bin olduğu tahmin ediliyor. Yüz bölgesinde herhangi bir anomali olan bireyler okul, iş, sosyal yaşamlarında insanlar dış görünüşleri nedeniyle rahatsız edici bakışlarla mücadele ediyor, dışlanıyor, akran zorbalığına ve nefret söylemlerine maruz kalıyor. Bu durum bireylerde kaygı ve endişeyi artırarak, özgüveni zedeliyor ve izolasyon ile depresyonu tetiklemektedir” ifadelerini kullandı.

Uraz Kaygılaroğlu da yüzüne yara bandı yapıştırım destek oldu:

#YUZUMLEMUTLUYUM HASHTAGİ İLE PAYLAŞILDI

‘Yüzümle Mutluyum Günü’ kapsamında 23 Mayıs’ta herkes yüzlerine kelebek figürü ya da yara bandı yapıştırıp #yuzumlemutluyum hashtagiyle sosyal medya hesaplarından paylaşımda bulunuldu. Bu çalışmanın toplumda farkındalığı artırıması amaçlanıyor.

Exit mobile version