Başkan Kemal Deniz Bozkurt, Esenyurt’u ilçede yaşayan tüm vatandaşlarla birlikte daha iyi bir Esenyurt yapmak için harekete geçti. Başkan Bozkurt uzun bir çalışma sonucu titizlikle hazırlanan ve Esenyurt’a dair 4 yıllık hedeflerin ortaya konduğu 2020-2024 dönemi Stratejik Planı ile 2020 Mali Yılı Bütçe ve Performans Programı’nı vatandaşlara sundu. Esenyurt Kültür Merkezi’nde gerçekleşen sunumda, beş ana başlıkta 268 faaliyeti kapsayan stratejik planı vatandaşlarla paylaşan Başkan Bozkurt, ilçenin sorun ve ihtiyaçlarını anlatarak bu ihtiyaçlar için buldukları çözüm yollarını da aktardı. Esenyurt’u Türkiye’nin en güzel ilçesi yapmak için çalışmalarını sürdüreceğini söyleyen Başkan Bozkurt, “Biz ilçemiz için ne yapmak istediğimizi ve Esenyurt’un geleceğini nasıl planladığımızı vatandaşlarımıza anlatalım istedik. Bugün sizlerle yaşadığımız kenti nasıl inşa edeceğimizi paylaşacağız. Sahip olduğumuz şeffaf yönetim anlayışıyla gelecek dönem planlarımızı sizlerle paylaşıyoruz. Bize destek olun düzeltelim bu şehri” diye konuştu
‘İlçemize yakışır işler yapacağız’
Esenyurt’un demografisi, altyapı, nüfus, sanayi, sağlık, spor alanlarında geçmişten günümüze geçirdiği değişimlerden ve geldiği noktadan bahsederek ilçenin ihtiyaçları ve bu ihtiyaçların nüfus dağılımıyla paralel olması konusunda vatandaşları bilgilendiren Başkan Bozkurt, “Nüfus yaş grubunu tanırsak neye ihtiyacımız olduğunu biliriz ve bu ihtiyaçlarımıza göre hareket edebiliriz. İlçemizde genç kitle oldukça yüksek, bu yüzden bizim gençlere ve çocuklara yönelik kreş, ortaokul, lise gibi yatırımlarımızı ivedilikle yapmamız lazım. Türkiye’nin en kalabalık ilçelerinden biriyiz bu yüzden belediyemiz iyi çalışmalı. Türkiye’nin en kalabalık ilçesine yakışır işler yapmalı, ihtiyaçlarımızı gidermeliyiz” dedi.
Başkan Bozkurt 2020 yılı hedefleriyle ilgili olarak şöyle konuştu” Önümüzdeki yıl 132 bin vatandaşımızın belediye tesislerinden faydalanarak spor yapmasını sağlayacağız. Çocuklara yönelik 33 ayrı branşta eğitim verilmesini, 27 bin vatandaşımızın havuzlardan yararlanmasını, 45 bin çocuğumuza spor kıyafeti dağıtılmasını, gezi, etkinlik ve diğer programlara 490 bin kişilik araç tahsis edilmesini, 60 bin vatandaşımıza bilgi ve etüt evleri ile kültür merkezilerinde çeşitli kursları vermeyi planlıyoruz”
’11 tane okul yapacağız’
Beş ana başlıkta stratejik planlamalar yaptıklarını belirten Başkan Bozkurt, “Bu projelerimizi dört yıl içerisinde gerçekleştirerek hem Türkiye’ye örnek bir ilçe olacağız hem de vatandaşlarımızın mutluluk düzeyini yükselteceğiz. Sağlık merkezi, kreş, tıp merkezi, derman çarşısı, hasta ve yaşlı bakım merkezi, huzurevi, ESBİM’in genişletilmesi gibi 71 faaliyeti kapsayan birinci stratejik planımızda, sosyal hizmetler çeşitlendirilerek, birlik ve dayanışma ruhuyla, ihtiyaç sahiplerinin sosyal yaşamı destekleyeceğiz. İkinci stratejik planımız, Spor, kültür, eğitim ve sanat alanlarında sunduğu fark yaratan 74 ayrı hizmetimizle, öncü belediye olacağız. Bu plana göre, lise kampüsü projemizi tamamlayarak, 11 tane okul yapacağız. Bunların dışında dini tesisler, müze, mahalle konağı, meslek edindirme kursları, spor tesisleri, gençleri desteklemeye yönelik çeşitli çalışmalarımız olacak. Yurt dışında adımızı duyurmak için çalışmalar yapacağız. Bunlardan biri planlarımız arasında yer alan Yaşlı Bakım Merkezi. Bunu hayata geçirmek için şuan Norveç ile görüşüyoruz. Eğer anlaşma sağlayıp bu çalışmayı yaparsak ilçemizin ufku açılacak” şeklinde konuştu.
‘Çevre ve sağlık politikaları geliştirilecek‘
Başkan Bozkurt stratejik planının 3. aşamasında ise 57 faaliyet gerçekleştireceklerini vurgulayarak “ kurumsal kimliğimizi güçlendireceğiz. Bunun yanı sıra mali, fiziki ve beşeri kaynaklar etkin ve verimli kullanılması anlamında gerekli çalışmaları yapacağız. 43 faaliyetten oluşan sürdürülebilir çevre ve sağlıklı bir yaşam için risklere karşı gerekli politikaların uygulanacağı dördüncü stratejik planda da çevreye duyarlı bir belediyeciliği destekleyeceğiz. 23 faaliyetten oluşan beşinci stratejik planlarda ise sanat, kongre merkezlerinin , belediye hizmet binasının düzenlenmesi, yeni otopark ve pazar yerlerinin yapılması, kurban kesim ve adak merkezi, engelsiz yaşam ve iş kazandırma merkezi gibi ilçemizin modern, sosyal, ekonomik ve fiziksel gelişimine yön verecek şehir mimarisinin oluşumuna katkı sağlayacak çalışmaları yürüteceğiz. Bu planımızda, Anadolu el sanatlarının sergilenmesi için 2 adet sokağımızı dönüştüreceğiz. Esenyurt Anadolu el sanatlarının anıldığı bir şehre dönüştüreceğiz” diye konuştu.
‘Ulaşım nefes alacak‘
Trafiğin yoğun olduğu yerlerde kavşak projeleri hazırladıklarını belirten Başkan Bozkurt, “Ulaşımla ilgili birçok projemiz var bunları hayata geçireceğiz. Bunun dışında 2 milyon metrekarelik bir alanı yeşillendiriyoruz. Şu anki yeşil alanın 2 buçuk katı bir yeşil alan sağlayacak bize. Haramidere’den Akçaburgaz’a kadar yeşil alan projemiz var bu projenin içinden de tramvay hattı geçirmeyi planlıyoruz” dedi.
‘Yeni yatırımlar yapacağız’
Hedefin; huzurun, barışın ve kardeşliğin hüküm sürdüğü ‘Umudun Şehri Esenyurt’ inşa etmek olduğuna dikkati çeken Başkan Bozkurt, “2 milyar TL’nin üzerinde borcumuz olduğunu tespit ettik. Bu borcun kaynağında kötü yönetim ve plansız büyüme var. Biz geldiğimiz dönemden bu yana tasarruf ederek bu borcun bir kısmını ödedik. Ayrıca yaptığımız yeni ihalelerle büyük oranda tasarruf sağladık. Gelirimize göre harcamalar yaparak bütçeyi dengelemeye çalıştık. Kamunun bize emanet ettiği parayı verimli kullanarak, ilçemiz için yeni yatırımlar yapacağız” diye konuştu. Başkan Bozkurt katılımcılara bu yolu birlikte yürüdükleri için teşekkür ederken “Bizler öncelikle birbirimizle barışmalı ve planlı bir şekilde büyümeliyiz. Bu sunumla aslında işin nereye gideceğiniz gördük. Artık birilerinin çıkarları için değil çocuklarımızın ihtiyaçları için çalışmalar yapmalıyız. Rantın değil, mutluluğun umudun şehri olmalıyız” dedi.