Sancaktepe Belediyesi, Konteyner Kent Kuruyor

Sancaktepe Belediyesi, depremin en çok hasar verdiği bölgelerden biri olan Malatya’da 500 adetlik konteyner kent kuruyor.

Sancaktepe Belediyesi 10 ilde büyük bir yıkıma neden olan depremlerin ardından çok kısa sürede tüm gücünü afet bölgesine aktardı. Depremin en çok hasar verdiği bölgelerden biri olan Malatya’da 500 adetlik konteyner kent kuruyor.

Depremin meydana geldiği tarihten bugüne kadar afet bölgesine ilçede belirlenen 3 noktadan devamlı sevkiyat gerçekleştiren Sancaktepe Belediyesi, 157 bin adet hazır gıda, 112 bin adet ekmek, 150.000 adetten fazla su, 85 bine yakın mont, ayakkabı, çocuk giyim 36 bin adet battaniye, uyku tulumu, 3 Tanker Mazot, başta olmak üzere 99 tır ve 27 kamyon, 70 Adet iş makinesinden oluşan bir çok temel ihtiyaç malzemesini, 133 adet iş makinesi, 921 belediye ve gönüllü  personel ile afet bölgesine göndererek depremzedelerin hizmetine sundu.

 

Sancaktepe Belediyesi, 500 Konteyner Ev Kuruyor

Sancaktepe Belediyesi, depremde ağır yara alan Malatya’nın Doğanşehir bölgesinde depremden etkilenen vatandaşlar için İçişleri Bakanlığı izni ve AFAD koordinasyonunda 500 adet konteyner evi bulunan Konteyner Kent’in kurulumuna başladı.

Kalıcı deprem konutlarından önce vatandaşlarımızın barınma ihtiyacının karşılanması için 1+1 şeklinde olacak olacak konteyner evlerin dışında ise market, umumi çamaşırhane, sağlık ocağı ve çocuk oyun alanları yer alıyor.

Sancaktepe Belediyesi, konteyner kent kurulumunu tamamlıyor.

Deprem bölgesine giderek, konteyner kentin yapılacağı alana giderek incelemelerde bulunan ve depremzede vatandaşlarla bir araya gelen Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü, çalışmalara ivedilikle başladıklarını ve önümüzdeki günlerde konteyner kentin tam teşekküllü hazır hale gelerek depremzede vatandaşlarımızın kullanıma açılacağını belirtti.

Ramazan ayı dolayısıyla Sancaktepe Belediyesi kuracağı iftar çadırlarında her akşam iftarda vatandaşlara sıcak yemek ikramında bulunacak. Ramazan ayı boyunca düzenlenecek kültürel etkinlikler ve çocuklara yönelik Hacivat-Karagöz gösterisi, bilgi eğlence yarışmaları, kukla gösterileri, özel animasyonlar ve şovlar ile Ramazan ayının manevi havası 29 gün boyunca deprem bölgesinde yaşatılacak.

 

 

Exit mobile version